Новини и събития(Архив 2010-2011) > Това се случи при нас през месец февруари … / кликни тук /

Това се случи при нас през месец февруари … / кликни тук /

На 11.02.2011г. в ЦДГ 32 “Дружба” стартира “Детско TV”

Целта на “Детско TV” е да информира родителите на децата за всичко случващо се в детската градина, да дава яснота по  въпроси, свързани с възпитанието и обучението на децата и да развива творческите способности на децата.

“Детско TV” ще излъчва своите предавания за родителите всеки ден в часовете между 7.00 – 9.00 часа и 16.00 – 18.00 часа, когато те са в детската градина, а в интервала 11.00 – 11.30 часа до шестте зали на детското заведение ще се излъчват обучаващи презентации за децата, свързани с учебното съдържание по различните образователни направления.

Минути преди старта …

Лентата бе прерязана от Йорданка Димитрова – старши експерт по предучилищно образование в община Шумен, Анна Георгиева – директор на детското заведение и двамата продуценти – Юлиян Андреев и Стоян Шайков.

Нашите първи водещи – Тюляй и Ради

Нашата синоптичка – Вики

С майстора на вкусотии – Тишко

Старт!

Получихме подарък – вкусна и красива торта от

кафе-сладкарница “Мирена”

16.02.2011г.

Стартира клуб “Макраме”

Клуб “Макраме” ще се ръководи от Мариела Василева – майстор макрамист – декоратор. Тя се занимава с изработване на изделия от канап и природни материали от близо 10 години. Подредила е и е представила десетки изложби в Регионална библиотека “Ст.Чилингиров”, ч-ще “Т. Петков” и ч-ще “Напредък”.

Понастоящем Мариела Василева работи с жените от Съюза на незрящите в гр. Шумен.

На децата от детската градина тя ще покаже основни възли и плетенички, които ще използват за направата на мартенички.


18.02.2011г.

“УРОК  ПО РОДОЛЮБИЕ”

По случaй 138 год. от обесването на Васил Левски – Апостола на свободата в ЦДГ 32 “Дружба” се проведе “Урок по родолюбие” с децата от подготвителните групи и учениците от IV клас на

II ОУ “Д-р П. Берон”.

Гости на тържеството бяха Павел Иванов – директор на II ОУ “Д-р П. Берон”, Тодор Димитров – класен ръководител на учениците от IV клас, Анна Георгиева – директор на ЦДГ 32 “Дружба” и родители на децата.


21.02.2011г.

ИЗЛОЖБА НА МАРТЕНИЧКИ И МАКРАМЕТА


Красива изложба от мартенички и макрамета, изработени от децата, служителите и родителите  бе подредена във фоаето на детското заведение. Тя ще радва очите и сърцата на всички до 1 март, когато ще пристигне и самата Баба Марта. В изложбата със свои експонати се вкючи и Мариела Василева - ръководител на клуб “Макраме”.


Кръводарителска акция

24.02.2011г.


На 24.02 2011г. ЦДГ №32 “Дружба” бе домакин на дарителска акция, проведена от отделението по Трансфузионна хематология на МБАЛ – Шумен, която осигурява кръв и кръвни съставки за нуждите на всички здравни заведения на територията на шуменска област. В кръводарителската акция се включи персонала на детското заведение и родителите на децата.

25.02.2011г.

“Мартенички”

В шестте зали тече трескава подготовка за направата на най-дългата мартеничка, която ще свърже ЦДГ №32 “Дружба” и ЦДГ№ 25 “Братя Грим” на 01.03.2011г. На гости на децата от група “Мики Маус” са жените от центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора със срителни увреждания в гр. Шумен.


Заедно със своята ръководителка – Маргарита Друмева те помагат на децата при усукването на мартеничката,

която ще бъде дълга 500 метра.