Новини и събития(Архив 2010-2011) > Това се случи при нас през м.април … / кликни тук…./

Това се случи при нас през м.април … / кликни тук…./

15.04.2011г.

Споделена практика – “Агресията у децата в предучилищна възраст”

В двете подготвителни групи на ЦДГ 32 “Дружба” – група “Мики Маус”и група “Славейче” се проведоха ситуации в които учителите показаха как работят за преодоляване на агресията у децата. Тези ситуации се провеждат по повод Обшинската програма за превенция на агресивното поведение у децата от предучилищна възраст. Гости бяха г-жа Живка Тонева – зам. кмет по култура, просвета и образование в община Шумен , г-жа Йорданка Димитрова – експерт по предучилищно образование в община Шумен, директори и учители от детски градини в Шумен и общината.

19.04.2011г.

“Пътешествие с машината на времето”

Децата от 3 а и 3 б клас на II ОУ “Д-р П. Берон” изнесоха пред децата от подготвителните групи на ЦДГ 32 “Дружба” вълнуващо пътешествие с Машината на времето по повод 90 год. юбилей на училището.

Великденска изложба – 17.04.2011г.

Децата и екипът на детското заведение подредиха красива изложба във фоаето на детската градина с която зарадваха всички родители и гости по случай предстоящите великденски празници.

Великденска изложба в ” Алкомет ” 18.04.2011г.

За да зарадваме нашите приятели от “Алкомет” всички заедно украсихме яйца и изработихме красиви картички.

Изложбата подредихме в сградата на “Алкомет”.

20.04.2011г.

Изложба – базар на шарени яйца – Шумен-2011г.

Колективът на ЦДГ 32 “Дружба” се включи в традиционната изложба-базар, организирана от Община Шумен

с над 300 бр. изписани великденски яйца.

21.04.2011г.

По стара българска традиция на Велики четвъртък във всички групи на детската градина децата с помоща на своите учителки боядисаха шарени яйца, първото от които червено. С него бяха начервени бузките на децата за здраве и щастие.

21.04.2011г. – на гости в “Алкомет”

На Велики четвъртък след като боядисахме яйца и опекохме козунаци се срещнахме с г-н Фикрет Индже – председател на Надзорния съвет на компанията, г-жа Ахмедова – Директор “Човешки ресурси и административни дейности” и г-н Динев – Директор “Връзки с инвеститорите”  и предадохме поздрави от целия екип на ЦДГ 32 “Дружба” с пожелания за здраве и щастливи мигове.

21.04.2011г. – на гости в Телепол ЕООД

С предстоящите великденски празници на Велики четвъртък гостувахме и в Телепол ЕООД.

С козунаци и писани яйца зарадвахме служителите, а г-н Върбанов – собственик на фирмата  пожела на децата много щастливи мигове в празничните дни.

21.04.2011г.

Участие в регионален конкурс за деца и младежи “Великден и възкръсването на природата” организиран от

Oбщина Шумен и Oбщински младежки дом – Шумен.

В залата на младежкия дом се проведе заключителния етап в регионалния конкурс за деца и младежи “Великден и възкръсването на природата” . Децата от ЦДГ 32 “Дружба” взеха участие в дефилето на сценични облекла и спортни танци.

27.04.2011г.

Участие в V-ти юбилеен празник на математиката

“Малкият математик”

На 27.04. в ОДЗ “Щурче” се проведе 5-ти юбилеейн празник на математиката . В него участваха отбори на деца от 15 детски градини в гр.Шумен. Отборът на ЦДГ 32 “Дружба” се представи с деца от подготвителните групи “Славейче” и “Мики Маус” – Айлян, Борислава и Баръш и завоюва II-ро място.

По време на математическият празник имаше много весели игри, задачки – закачки и много изненади за децата.