Новини и събития 2011 - 2012 > Това се случи при нас през месец ноември … / кликни тук /

Това се случи при нас през месец ноември … / кликни тук /

1.11.2011г.

Ден на народните будители

По случай празника на народните будители, учители и ученици от СОУ “Васил Левски” бяха на гости на децата от подготвителните групи на детската градина. Те изнесоха на децата музикално-артистична програма, в която показаха развитието на българското училище през вековете. В програмата взеха участие и бивши възпитаници на ЦДГ 32 “Дружба” – по настоящем ученици в СОУ “Васил Левски”.

9.11.2011г.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ЛЮБИМА ДЕТСКА ГРАДИНА!

11.11.2011г.

Участие в научно-практическа конференция – Харманли 2011г.

“Да исрастнем заедно”

Педагогическият екип на ЦДГ 32 “Дружба” взе участие в Научно-практическа конференция в гр. Харманли – 11-12.11.2011г.

Анна Георгиева – директор на детското заведение взе участие с доклад и презентация  на тема : “Необходимостта от обучението по безопастност на движението в детската градина”. Екипът на ЦДГ 32 “Дружба” подготви и изложба от квилнг – произведения, както и с доклад на тема “Изкусвото – квилинг”. Всички учители взеха участие в пренинга, под ръководството на проф. Динчийска и получиха сертификати за участие.


14 – 18 ноември 2011г.

Седмица на здравословното хранене

През тази седмица в шестте групи на детската градина се проведоха здравни беседи, изнесени от мед. сестра – В. Димитрова, целта на които бе децата и техните родители да се запознаят с начина на здравословно хранене и полезните за децата храни. Във всички групи се проведоха и открити моменти пред родителите, които завършиха с изработване на плодова салата.


18. 11. 2011г.

Празник на терлика с. Ветрище

За втора поредна година децата от ЦДГ 32 “Дружба” взеха участие в Празника на терлика в с. Ветрище, по покана на ръководството на читалището там. Екипът на детската градина се включи в станалата вече традиционна изложба на терлика, а децата от група “Конче-вихрогонче” зарадва всички присъстващи на празника с изпълнения на нартодни песни и танци.


19 – 23 ноември 2011г.

Седмица на семейството

И тази година  децата от всички групи на  ЦДГ 32 “Дружба” отбелязаха седмицата на семейството. На гости на децата бяха техните родители. Заедно с децата те се забавляваха, танцуваха, пяха, рисуваха и участваха в съзтезателни игри, подготвени от децата и учителките.

Изложба в „Алкомет

26.11.2011г.

По случай годишнина от създаването на „Алкомет” , децата и учителите от ЦДГ №32 „Дружба” подредиха красива изложба във фоаето на сградата на фирмата. Всички експонати бяха направени от продуктите на фирмата – фолио. Много любов и фантазия вложиха всички, за да се родят невероятни шедьоври – сребърни дамски аксесоари / пръстени, гривни, колиета, шапки, чадъри , цветя, чашки, чинийки / и какво ли още не.