За агресията на децата > Инициативи, проведени в ЦДГ 32 “Дружба”

Инициативи, проведени в ЦДГ 32 “Дружба”

КУЛИНАРНО ШОУ : „КУЛИНАРСТВАМ С МАМА И ТАТКО”

Седмицата между 14-18.11.2011г. – родителите и децата от всички групи на детското заведение по повод деня на семейството проведоха празник, който завърши с изработване на плодови салати. Радостта бе и за родителите и за децата, които кулинарстваха заедно.

БЕСЕДИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ

През седмицата на здравословното хранене – 14 – 18 ноември родителите и децата от ЦДГ 32 “Дружба”  изслушаха беседи от медицинското лице за здравословните храни и здравословния начин на живот.

СПЕКТАКЪЛ „КОЛЕДНО ВЪЛШЕБСТВО”

На 19.12.2011г. екипът на ЦДГ №32 „Дружба” подготви и изнесе спектакъл „Коледно вълшебство” в залата на ч-ще „Т. Петков – 1963”, в който взеха активно участие родителите на децата като актьори – дядото и бабата, танцьори и помощници в изработването на декорите и аксесоарите-  шейната на джуджетата, подаръците за танца на джуджетата, обръчите за танца на снежинките, гегите за коледарите, ушиване на ямурлуци и др.

„РАБОТИЛНИЦА НА ДЯДО КОЛЕДА”

За втора поредна година на 22 декември 2011г. деца, учители и родители не само  се потопиха в коледната магия, но и станаха  помощници на Дядо Коледа. ЦДГ №32 „Дружба”  се превърна символично в работилница на Дядо Коледа.   Всяка детска зала бе  отделно ателие, в което  се изработиха  коледни картички, коледна украса за елха,  коледни сладки, опаковаха се коледни подаръци  и др. Родителите на децата бяха не само наши гости, но и активни участници.

“УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ”

Организиране на родителски консултативен кабинет

Педагогическият екип на ЦДГ 32 “Дружба” създаде през миналата учебна година родителски консултативен кабинет. За целта всеки последен петък от седмицата от 18.00 до 18.30 часа / в извън работно време / родителите, които желаят  получават  полезна за тях информация, по въпросите на детската агресия или за поведенческите прояви на децата си от учителите на съответната група.

НА ГОСТИ СА НИ МАМА И ТАТКО

РАЗКАЖИ МИ ЗА ТВОЯТА ПРОФЕСИЯ

Веднъж месечно, в рамките на 30 минути родители са наши гости в съответните възрастови групи. Те запознават децата със своята професия (специфични инструменти, специални облекла, с които си служат на работното място), пресъздавайки конкретна обстановка. Те отговарят на детските въпроси, а именно:

  • „За какво мечтаехте, когато бяхте малък?”
  • „Постигнахте ли своите мечти?”
  • „Как реализирахте мечтите си?”
  • „ Щастливи ли сте?”
  • „Носи ли Ви радост вашата работа?”

В група “Мечта” на 24.01.2012г. гостува таткото на Йоана – Герман, който разказа на децата за своята професия на автомонтьор.

В група “Славейче” на 24.01.2012г. гостува майката на Поля – Валерия, която разказа на децата за своята професия на маникюристка.

В група “Калинка” на 25.01.2012г. гостува таткото на Мартин – Светослав, който разказа на децата за професията на дисководещ.

На 26.01.2012г. в група “Мики Маус” гостува майката на Денис – Севинч, която разказа на децата за професията на медицинската сестра.

На 05.04.2012г. в група “Конче вихрогонче” гостува таткото на Александра – Георги, който разказа на децата за професията “войник”.

С него бяха и кака Милена и батко Росен, които показаха на децата как се разглобява и сглобява автомат и пистолет.

“УРОК ПО ДОБРОТА”

ИЗДАВАНЕ НА ДИСК ОТ ОПЕРАТОРИТЕ НА ДЕТСКО TV

КЪМ ЦДГ 32 “ДРУЖБА”

В група “Конче вихрогонче”, група “Славейче” и група “Мики Маус” се проведоха уроци по доброта. Децата отговаряха на въпроси :

“Какво е доброта”

“Какъв е добрият човек?”

“Назовете една добра постъпка”

“ЕДНА ДОБРА ПОСТЪПКА”

На 26.01.2012г. у децата от група “Звездичка” се породи спонтанно идея да нахранят с трохички гладните врабчета.

ДЕТСКИ ТЕАТЪР “КЪДЕ Е ДОБРИНАТА”

На 27.01.2012г. децата от група “Конче вихрогонче” изнесоха пред всички групи на детската градина постановката “Къде е добрината”.

РИСУНКА НА ТЕМА “КАК СИ ПРЕДСТАВЯМ ДОБРОТАТА”

Децата, заедно със своите родители се включиха в изложбата на тема : “Как си представям Добротата”

НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКИ СЕМИНАР ЗА АГРЕСИЯТА

С ДОЦ. Д-Р СНЕЖАНА ВЪЧЕВА

ОТКРИТ УРОК ПРЕД РОДИТЕЛИ “НЕКА ПРАВИМ ДОБРО”

ГРУПА “КАЛИНКА”

Чудесен празник на добротата, съвместно с родителите на децата от група “Калинка” подготви педагогическият екип. Деца и родители не само се забавляваха заедно, но и решаваха различни казуси, гатанки, пяха и танцуваха заедно, а накрая рецитираха и лично творчество за добротата.

“ДА НАПРАВИМ ХРАНИЛКИ ЗА ПТИЧКИТЕ”

Децата от група “Звездичка” и група “Мики Маус” направиха заедно с чичо Антон хранилки за птиченцата, които поставиха на 5 дървета в двора на детската градина. В тях всеки ден ще поставят трохички за малките птички.

“ГРИЖА ЗА МЛАДИТЕ ДРЪВЧЕТА”

През седмицата на гората поставихме началото на редовно поливане на младите дръвчета в двора на детската градина. В инициативата се включиха майки, татковци и дядовци на децата.

“ДА СЪХРАНИМ ЗАЕДНО БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ”

На Велики Четвъртък деца и родители заедно боядисаха червени яйчица.

РОДИТЕЛСКИ СРЕЩИ ПО ГРУПИ С БЕСЕДИ ЗА АГРЕСИЯТА

Във всяка от шестте групи се проведоха родителски срещи с беседи за агресията. Педагогическият екип на ЦДГ 32 “Дружба” бе подготвил и презентациии по темата. На родителите бяха раздавани и брошури, в които екипа на ЦДГ 32 “Дружба” бе поместил информация към родителите по повод агресивното поведение на децата, как да се справят с него и съвети за повече прекарано време заедно – деца и родители.

ДЕТСКИ ТЕАТЪР “КЪДЕ Е ДОБРИНАТА”

Децата от група “Конче вихрогонче” изнесоха прекрасния театър за добрината и пред своите родители.