Новини и събития 2012-2013г. > Това се случи при нас през месец октомври 2012г.

Това се случи при нас през месец октомври 2012г.

Участие в карнавала на плодородието

Шумен 5-7.10.2012г.

Децата и екипът на ЦДГ 32 “Дружба” взе участие в седмото издание на Карнавала на плодородието. Групата бе представена от 45 деца, пресъздаващи богатството и красотата на морското дъно. Децата бяха облечени в красиви костюми на морски обитатели – рачета, медузи, октоподи, русалки, водорасли, корали, риби и др. Камионът на който се возеха децата представляваше море и беше красиво и богато декориран.

Участие в Празника на терлика в с. Ветрище

20.11.2012г.

За трети пореден път народното ч-ще “Изгрев – 1929г.” в с. Ветрище организира Празник на терлика и плетивата в който се включиха и родителите на децата от ЦДГ 32 “Дружба”. В концертната програма участваха групите за стари градски песни и фолклор “Гайтани” от с. Ветрище, Р. Димитриево и малчуганите от ЦДГ 32 “Дружба”.

Екскурзия до Делфинариума в гр. Варна

25.10.2012г.

На 25.10.2012г. децата от ЦДГ 32 “Дружба” посетиха Делфинариума и зоологическата градина в гр. Варна.

Участие в ученически конкурс

“Природата – извор на живот” – 29.10.2012г.

С три чудесни експоната екипа на ЦДГ 32 “Дружба” взе участие в изложбата, посветена на 25-тата годишнина от създаването на ОУ “Иван Сергеевич Тургенев” гр. Разград, организирана от РИО Разград. Експонатите участват в първа възрастова група – деца от подготвителни групи на детски градини.

“Есенна фиеста”

конкурс за пана, макети и апликации, изработени от природни материали – 30.10.2012г.

Екипът на ЦДГ 32 “Дружба” организира коинкурс “Златна есен” в който се включиха деца, родители и учители. Те развихриха своята фантазия и сръчност и сътвориха прекрасни експонати. Безпристрастно и компетентно жури оцени творбите и присъди награди. Председател на журито бе г-жа Здравка Стоянова – началник “Култура и реклама” в община Шумен, членове – г-жа Йорданка Димитрова – ст. експерт ПУВ,  Мариела Василева – член на камарата на занаятчиите, и Людмил Добрев – собственик на магазин “Калатея”

Изложба в община Шумен

31.10.2012г.

Изложба на тема “Златна есен” подредиха в арт пространството на община Шумен педагозите от ЦДГ 32 “Дружба”. В нея се включиха общо 160 деца, заедно със своите родители и учители. След официалното откриване на изложбата децата от детското заведение дефилираха и танцуваха облечени в костюми на плодове и зеленчуци.