Новини и събития 2012-2013г. > Това се случи при нас през месец ноември 2012г.

Това се случи при нас през месец ноември 2012г.

Участие на децата от ЦДГ 32 “Дружба” в честването на вековния юбилей на ч-ще “Д. Люцканов – 1912г.” с. В. Друмев

1.11.2012г.

С поднасяне на цветя пред паметните плочи на В. Друмев и Д. Люцканов в шуменското село В. Друмев започнаха тридневните тържества по повод вековния юбилей на НЧ “Д. Люцканов – 1912г.” “Среща с пиятели” бе озаглавен концерта – поздрав от възпитаниците на ЦДГ 32 “Дружба”. Те зарадваха жителите на селото с богата музикална програма.

Участие в конкурс “Как искам европейския съюз да промени моя град”

1.11.2012г.

Конкурсът се организира от Централният информационен и координационен офис към администрацията на Министерския съвет и се провежда под егидата на министър Томислав Дончев. Изложба от 160 рисунки на деца, които нарисуваха бъдещето на Шумен бе подредена в художествената галерия “Е. Карамихайлова” от областния информационен център. Всеки участник получи грамота и подарък лично от областния управител Д. Александров.

Обмяна на опит с колектива на ОДЗ “Калина” гр. Трявна

3-4.11.2012г.

На 3.11.2012г. колективът на ЦДГ 32 “Дружба” посети ОДЗ “Калина” в гр. Трявна. С хляб и сол на входа на детското заведение ни посрещнаха деца и педагози. Бяха споделени добри практики между екипите на двете детски заведения.

Научно-практическа конференция

“Превенция на агресията в предучилищна възраст”

8-9.11.2012г.

Научно-практически форум събра в залата на хотел “Шумен”  специалисти от детски заведения от цялата страна. Екипът на ЦДГ 32 “Дружба” участва с 3 доклада. Тук екипа на детското заведение представи своята издадена книга “Приказка за доброто в сърцето”. През втория ден от конференцията ЦДГ 32 “Дружба” посрещна гости от детски градини от Търговище и Царево.

Честит рожден ден, любима детска градина

21.11.2012г.

На 21.11.2012г. деца, учители и родители отпразнуваха 28-мия рожден ден на детското заведение. С много балони, музика, песни и танци децата се забавляваха през целия ден. Двама клоуни се грижеха за доброто настроение, като правеха много фокуси и изненади. гости на тържеството бяха – г-н Н. Косев – директор дирекция култура, просвета и образование, г-жа Й. Димитрова – ст. експерт ПУВ, експерти от община Шумен, директори на училища и детски градини.