Новини и събития 2012-2013г. > Това се случи при нас през м. януари 2013г.

Това се случи при нас през м. януари 2013г.

Създаване на кът по безопасност на движение по пътищата

м. януари 2013г.

През м. януари във всички зали на ЦДГ 32 „Дружба” се оформиха кътове по безопасност на движението по пътищата. В тях педагогическите екипи на групите поставиха дидактични игри, художествени материали, светофар, пътни знаци, пъзели и играчки на превозни средства.

Във фоайето на третия етаж на детското заведение се оформи кът по БДП, където се провеждат минутките по безопасност на движението по пътищата.Среща на децата от ЦДГ 32 „Дружба” с инспектор Миронов

м. януари 2013г.

Децата от група „Звездичка”, група „Калинка” и група „Славейче” се срещнаха с инспектор Миронов от КАТ гр. Шумен. Най-напред децата започнаха с непринудени въпроси към инспектора за професията на полицая, за сигналите на полицейската кола, а по-късно се запознаха и с правилата на пътното движение.

В телевизия V 6 и прадаването на кака Диди

Децата от ЦДГ 32 “Дружба” – група “Звездичка” гостуваха в предаването на кака Диди “Нашите деца”. Те разказаха за създадения кът по БДП и заниманията, които ежеседмично провеждат в групата. Пред кака Диди те залепиха светлините на голям светофар и апликираха светофари.

Подарък на децата от група „Мики Маус” от LIFTKOM

м. януари 2013г.

Нашите приятели от фирма „Liftkom”, в лицето на Таня Кипрова,  подариха на децата от група “Мики Маус” шкаф за новия санитарен възел.

Г-жа Кипрова донесе на децата от ЦДГ 32 „Дружба” и купе на джип, което беше поставено на площадката по БДП в двора на детската градина.

Участие в конкурс, организиран от РИОСВ

м. януари 2013г.

Децата от ЦДГ 32 „Дружба” по покана на РИОСВ взеха участие в организирания от тях конкурс на тема: „Влажните зони – грижа за водата”, посветен на 2 февруари Световен ден на влажните зони. Децата от група „Звездичка”, група „Мики Маус”, група „Мечта” и група „Калинка” нарисуваха рисунки в които вложиха много творчество и любов, както и отношение към опазване на влажните зони.