Новини и събития 2017-2018 > Това се случи при нас през м. октомври 2017 г. кликни тук….

Това се случи при нас през м. октомври 2017 г. кликни тук….

Карнавал на приказките и приказните герои
“Доброто побеждава, доброто възпитава”
19.10.2017 г.
Спечелен проект от фонд “Култура” към Община Шумен
В първото издание на Карнавала 150 деца от ДГ “Дружба” представиха 8 любими на деца и възрастни приказки – “Малката русалка Ариел”, “Пепеляшка”, “Трите прасенца”, “Хензел и Гретел”, “Котаракът в чизми”, “Палечка”, “Червената шапчица”, “И косът помага”.
Невероятни декори, феерия и красота представиха нашите деца на всички родители, приятели и гости на града.
Посланието на всяка приказка е, че доброто винаги се бори със злото, че любимият герой винаги побеждава. Приказките ни дават надежда, че лошото изчезва от света, а доброто бива възнаградено.

IMG_20171019_164042

IMG_20171019_164107

1

2

Отборът на ДГ ”Дружба” гр. Шумен
Победител в Олимпиада по БДП
Гр. Търговище 26.10.2017 г.

Децата от подготвителната група „Мечта” при ДГ „Дружба” взеха участие в Олимпиада по БДП, организирана от ДГ „Осми Март” гр. Търговище.
Деа Дианова, Калина Станиславова, Еге Елиманов, Пламен Валентинов, Александър Германов и Галин Константинов успяха да се преборят с 13 отбора от Варна, Търговище, Антоново и Омуртаг и да грабнат голямата награда – детски велосипед, златните медали и Купата на Олимпиадата, връчена от градоначалника на Търговище д-р Дарин Димитров и съветника на министъра на образованието – г-жа Друмева.
Останалите деца от групата аплодираха отбора и ги насърчаваха по време на състезанието.

Благодарности за перфектната организация на домакините и отличното представяне на отбора, както и на техните учителите Нели Тодорова и Донка Чернева, а така също и на всички останали колеги, които бяха съпричастни с мероприятието.

3

4

5

6