Новини и събития(Архив 2010-2011) > Това се случи при нас през м.декември 2010г. …. / кликни тук /

Това се случи при нас през м.декември 2010г. …. / кликни тук /

“Шумен грейна в коледни светлини”

Кметът на града – Красимир Костов запали коледната елха, Дядо Коледа се спусна от вертолет, а децата се забавляваха с музикално-танцовата програма, подготвена от Община Шумен пред

ДКТ “В. Друмев” 01.12.2010г. Там бяхме и ние – децата от група “Славейче” и група “Мики маус”.

Участие в конкурс “Забавно изкуство”,

организиран от СОУ “Сава Доброплодни” – спечелена специална награда за пана.

13.12.2010г.


По случей коледните и новогодишни празници, децата от ЦДГ №32 “Дружба” посетиха Онко-диспансера в гр.Шумен

и поздравиха всички с картички и весела програма.

14.12.2010г.


Откриване на изложба на терлика в Окръжна библиотека “Ст. Чилингиров” гр. Шумен

15.12.2010г.

На 15 декември 2010г. ЦДГ 32 №„Дружба”  се превърнa в „Работилница на Дядо Коледа”. Всяка от 6-те зали на детското заведение стана своеобразно ателие – „Коледни изкушения”, „Коледни фантазии”, Коледни мечти”, в които деца, родители и учители заедно изработиха коледни картички, играчки и гирлянди.

„Работилницата на Дядо Коледа” е мероприятие, организирано от екипа на ЦДГ №32 „Дружба” във връзка с Общинската програма за Превенция на агресивното поведение у децата от предучилищна възраст. Старт на инициативата даде г-жа Живка Тонева – зам. кмет по култура, просвета и образование в Община Шумен.

Изработените коледни украшения малчуганите от ЦДГ №32 „Дружба” ще дарят на децата от дом „Калинка” с. В. Друмев в деня, когато при тях ще отиде Дядо Коледа.

Родителите и децата от ЦДГ №32 „Дружба”  са приготвили още дрехи, обувки, играчки и книжки за децата от дома – подарък за Коледа.

Дядо Коледа пристигна при децата от ЦДГ №32 “Дружба” с красивата  Снежанка и голям чувал подаръци. Малчуганите от своя страна зарадваха добрия старец с много песни, танци и стихотворения.

16.12.2010г.

Децата от ЦДГ №32 “Дружба” взеха участие в коледния концерт, организиран от Община Шумен в ДКТ “В.Друмев”. Малчуганите от подготвителните групи “Славейче” и “Мики Маус” се представиха с танца на “Снежния човек”.

22.12.2010г.

Коледуване в Община Шумен

28.12.2010г.

Малки коледари и сурвакари от подготвителните групи на ЦДГ №32 “Дружба” поздравиха кмета на гр. Шумен – Красимир Костов и общинска администрация в града с коледните и новогодишни празници. Децата отправиха пожелания за здраве, благополучие и късмет на кмета и неговия екип. За повода децата и техните педагози бяха подготвили празнична музикално-танцова програма, както и специални картички и късмети. Както повелява традицията, управниците на града дариха малките коледари и сурвакари с подаръци и специални празнични сувенири.

Отново в Онко – диспансера – 18.12.2010г.

Тържество с Дядо Коледа


На гости при децата от дом “Калинка” с. В. Друмев

Децата от ЦДГ №32 “Дружба” подариха на децата от дома голяма елха, украсена с играчки и гирлянди, изработени в “Работилницата на Дядо Коледа”  и всички коледни аксесоари и присъстваха на тържеството с дядо Коледа.

26.12.2010г.